JOCS ESPORTIUS ESCOLARS

Esports d'Equip

Esports Individuals

Escacs

Jocs Esportius Escolars

Els Jocs Esportius Escolars (JEE) és un programa adreçat a tots els nens, les nenes i els joves que vulguin aprendre i practicar un esport de competició amb un objectiu merament formatiu.

Els Jocs Esportius Escolars són convocats per la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i organitzats pels Consells Esportius Comarcals i els Ajuntaments de cada municipi amb la col·laboració dels centres d’ensenyament, clubs i entitats esportives.La fase local de Sant Cugat està organitzada per l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET).

Els esports convocats són els que pots trobar a continuació i estan adreçats als esportistes en edat escolar. Les edats s’estructuren en categories, que estan relacionades amb els cicles d’educació.

L’objectiu principal és el foment de la pràctica esportiva com a eina educativa, participativa i convencional del màxim número de joves escolars.

Aquesta pràctica ha de ser compatible amb la transmissió de valors formatius i pedagògics (responsabilitat, solidaritat, respecta, compromís, tolerància, treball en equip, acceptació de les normes,…)

Des del curs 2015-16 està en marxa l’implementació del programa EN VOLEM 5!, un nou model d’esport escolar en que els valors també sumen.

Aquesta és una idea original de l’empresa que gestiona l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (Teampartners), que es va treballar com un valor afegit del programa d’Esport Escolar i que ha vist la seva llum després de presentar-la i adaptar-la a les necessitats del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa.

Aquest model EN VOLEM 5!, fa referència al “give me 5” o Xocal·la!, acció d’esportivitat i companyonia que parteix de la idea que el/les esportistes hauran, no només de guanyar el partit, sinó que hauran d’intentar mantenir els 5 punts relacionats amb els valors i l’esportivitat i que se sumaran als del resultat merament competitiu.