L’objectiu principal és el foment de la pràctica esportiva com a eina educativa, participativa i convencional del màxim número de joves escolars.

Aquesta pràctica ha de ser compatible amb la transmissió de valors formatius i pedagògics (responsabilitat, solidaritat, respecta, compromís, tolerància, treball en equip, acceptació de les normes,…)

Des del curs 2015-16 està en marxa l’implementació del programa EN VOLEM 5!, un nou model d’esport escolar en que els valors també sumen.

Aquesta és una idea original de l’empresa que gestiona l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (Teampartners), que es va treballar com un valor afegit del programa d’Esport Escolar i que ha vist la seva llum després de presentar-la i adaptar-la a les necessitats del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa. dibuix equip en volem 5 web

Aquest model EN VOLEM 5!, fa referència al “give me 5” o Xocal·la!, acció d’esportivitat i companyonia que parteix de la idea que el/les esportistes hauran, no només de guanyar el partit, sinó que hauran d’intentar mantenir els 5 punts relacionats amb els valors i l’esportivitat i que se sumaran als del resultat merament competitiu.