La tan esperada lliga d’atletisme escolar ha començat avui 18 de novembre de 2023 puntualment com estava previst. Ha estat una matinal on un total de 46 atletes (entre alevins i benjamins) s’han donat cita a la pista d’atletisme de la ZEM La Guinardera per iniciar aquesta fantàstica lliga de 10 proves que enguany arriba a la seva 14a edició.

Una lliga organitzada per l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET), que va adreçada a tots els infants de 3r a 6è de primària que al llarg de la setmana fan atletisme com activitat extraescolar en diferents escoles.

Els atletes, que formen equips de 6 membres han de fer 10 proves de diferents disciplines atlètiques; això sí, sempre en formes judades i de forma lúdica. Aquestes proves han estat: 60 metres llisos, salt lateral a peus junts, llançament de vórtex, 10×10, salt de llargada, salt col·lectiu amb tres salts a peus junts i triple salt, llançament de pilota medicinal (2Kg pel alevins i 1 Kg pel benjamins), marxa atlètica, relleus (velocitat) i resistència amb els 8 minuts maleïts pels alevins i els 6 pels benjamins.

L’objectiu d’aquestes 3 jornades de les que consta la lliga i dels entrenaments setmanals, és fomentar l’atletisme i l’activitat física, educar i formar els infants sota el paraigües de valors com l’esforç, l’autosuperació, el respecte, la coeducació, la igualtat de gènere i l’amistat entre altres…

Enguany la participació de categoria aleví, al menys en aquesta primera jornada, a minvat considerablement, mentre que la de la categoria benjamí es manté estable i fins i tot s’ha incrementat una mica. Esperem comptar amb més atletes alevins de cara a la segona jornada del 17 de febrer’24 i la tercera i última prevista pel 20 d’abril’24.
Gràcies a les famílies que heu assistit i per animar de valent a tots els atletes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *