La 25a edició tindrà lloc el pròxim 12 de novembre al Parc de la Pollancreda.
Prop de 70.000 atletes han participat en les vint-i-quatre edicions anteriors de la cursa.
Enguany la ciutadania podrà enviar fotos històriques del Cros per elaborar una exposició commemorativa.
El Cros de Sant Cugat, organitzat per l’Ajuntament a través de l’OMET (Oficina Municipal d’Esports per a Tothom), celebrarà la seva 25a edició el pròxim diumenge, 12 de novembre’23, al Parc de la Pollancreda. Per commemorar l’efemèride, l’organització ha preparat algunes sorpreses, com una exposició retrospectiva amb fotografies històriques de la cursa. La mostra comptarà amb imatges del fons municipal i, també, amb instantànies aportades per santcugatencs i santcugatenques. Per participar-hi cal enviar les fotografies abans del 20 d’octubre a:
• Correu: omet@teampartners.net
• Whatsapp: 662.654.502
• Instagram: @ometsantcugat

25 ANYS D’HISTÒRIA
El primer Cros es va celebrar el 13 de febrer de l’any 2000. Des de llavors s’han celebrat 24 edicions (l’any 2006 hi va haver 2 edicions febrer i novembre) en les quals hi han participat 69.907 atletes. L’edició més multitudinària va ser la de 2016, amb un total de 4.185 corredors i corredores. La cursa, ha comptat, en aquest quart de segle, amb la col·laboració del Club Muntanyenc i la Unió Ciclista Sant Cugat, i la participació d’una tretena de centres educatius i sis entitats solidàries (Càrites, ASDI, SCAPS, Associació Parkinson Sant Cugat, Amics de la Gent Gran i Gilgal Solidari)

LA CURSA
En total es disputaran 18 curses, segons les categories, amb distàncies que van des dels 470 metres fins als 1800 metres. Consulteu horaris i distàncies en aquest enllaç (clica).

Les inscripcions son gratuïtes excepte en la categoria popular, que serà de 3 €. La recaptació es destinarà a l’entitat solidària convidada d’enguany: “Assadega’m” (Associació de Grups d’Ajuda Mútua per a la Superació de l’Ansietat i la Depressió), que instal·larà una carpa divulgativa al parc de la Pollancreda durant tota la jornada on es podrà conèixer la seva tasca i fer donacions.

Les inscripcions es faran en línia a través d’aquest enllaç habilitat (clica), fins al dimarts 7 de novembre’23.

NOVETAT!!! MINI CROS
Novetat d’aquest any. Un circuit obert per a tothom, però sobretot enfocat als infants de 2 a 6 anys, on podran realitzar el circuit tantes vegades com vulguin. L’objectiu d’aquest mini cros no és de caràcter competitiu, sinó de complementar i oferir més oportunitats als infants que per edat, encara no poden realitzar el Cros. Podeu consultar l’ubicació al plànol. No cal fer inscripció per participar al Mini Cros.

GUIA DEL 25è CROS
Enguany el CROS, disposarà d’un punt d’informació, situat a la Rambla del Celler (entrada del Parc), per tal de poder donar la benvinguda a les persones que participin així com al públic assistent. Les famílies que s’acostin al Parc de la Pollancreda podran gaudir enguany d’una zona “FoodTruck”.
L’Ajuntament també ha elaborat una guia per a resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir entre els participants i acompanyants:
• Inscripcions
• “Prepara’t pel Cros” (entrenament)
• Com arribar?
• Plànol Cros
• Dinàmica i novetats
• Horaris de les curses
• Dorsals i xips
• Cuidem el medi ambient
• Zona de serveis
• Consells per a les persones participants

Clica en aquest enllaç per accedir a la guia. També s’enviarà per correu electrònic a totes les persones inscrites.

RESULTATS, CLASSIFICACIONS I PREMIS
Els resultats, classificatoris per a la final nacional escolar, es podran consultar a:
www.omet.santcugat.cat (resultats provisionals on-line disponibles només acabar les curses)
• CONSELL ESPORTIU DEL VALLÈS OCCIDENTAL TERRASSA
www.santcugat.cat
Pel que fa a l’entrega de premis, es farà el divendres 17 de novembre a partir de les 18.30 h a la Plaça de Barcelona. Per a les categories prebenjamines i benjamines es publicaran els resultats sense classificació, no es lliuraran premis per a aquestes categories.

El Cros compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, El Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, la secció d’atletisme del Club Muntanyenc sant Cugat, la Unió Ciclista Sant Cugat i alumnes voluntaris dels centres educatius de secundària de Sant Cugat i el patrocini d’Ametller Origen i Expocom.